Bulgarasi de cacao

de Gabrielle_Gabi in Dulciuri, 31 Aug 2013 | 15115 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g biscuiti simpli Petit Beurre
  • 100 ml lapte (eu am folosis Zuzu 0,1%)
  • 50 g unt
  • 1 lingura de cacao
  • nuca macinata
  • 100 g zahar
  • nuca de cocos
  • 30 ml super esenta de rom
  • alune, migdale, visine din visinata, ce va place
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulgarasi de cacao:

Biscuitii si nuca se macina cu un sucitor.

Intr-o cratita se pune laptele cu untul taiat cubulete la foc mic si se amesteca pentru a se topi. Se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste. Se adauga apoi cacao si se amesteca pana se omogenizeaza.

Dupe ce amestecul a inceput sa fiarba se adauga super esenta de rom, se amesteca si se toarna peste biscuitii si nuca macinate. Se amesteca bine cu o lingura de lemn pana la omogenizare. 

Se da putin la frigider apoi se modeleaza bilute care se dau prin nuca de cocos.

Se dau la frigider pentru 4-5 ore sau cel mai bine peste noapte cum le-am lasat eu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi de cacao" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bilute alcoolice