Desert gogosi la cuptor

de -Licurici- in Dulciuri, 6 Sep 2020 | 3147 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina;
  • 200 ml lapte;
  • 20 g drojdie;
  • 65 g zahar;
  • 1 ou;
  • 40 g unt topit;
  • 1 plic zahar vanilinat;
  • esenta de vanilie;
  • un praf de sare.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi la cuptor:

Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare.

Drojdia se dizolva in laptele cald, se adauga zaharul si se lasa la crescut.

Laptele, oul, untul topit, esenta si zaharul vanilinat  se pun peste faina si se amesteca bine.

Aluatul se lasa 30 min la dospit intr-un castron uns cu ulei si acoperit cu folie alimentara.

Se intinde aluatul pe o planseta tapetata cu faina si se taie cerculete de diametrul dorit.

Se procedeaza astfel cu tot aluatul.

Se pun intr-o tava cu hartie de copt si se mai lasa 30min la crescut, apoi se baga in cuptorul preincalzit, la 180 grade, 8-10 min.

Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit, se adauga glazura, eu am facut cu glazura de caramel si cu afine (sirop de afine amestecat cu zahar pudra).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase la cuptor