Amandina

de Lina24 in Prajituri, 20 Dec 2015 | 7157 vizualizari

 

 "pentru Mos Craciun"

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 7 oua ,
  • 250 gr zahar ,
  • 3 linguri de ulei,
  • 8 linguri de faina ,
  • 2 linguri de cacao,
  • 1 praf de copt ,
  • 2 linguri de apa
  • Sirop :
  • 1 cana de zahar ,
  • 2 cani de apa ,
  • 2 plicuri cappuccino clasic ,
  • 2 plicuri de ness ,
  • esenta de rom
  • Crema :
  • 2 plicuri Crema pentru prajituri cu gust de ciocolata ,
  • trufe si rom de la Dr.Oetker 2 plicuri
  • Crema pentru prajituri cu gust de vanile de la Dr.Oetker
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandina:

Blat : se bat albusurile bezea cu zaharul , galbenusul se freaca cu uleiul dupa care se amesteca cu albusul .Apoi se adauga apa , faina , cacao si praful de copt .

Se tapeteaza tava cu faina , se toarna compozitia si se da la cuptor 45"

Siropul se fierbe pe foc si se toarna fierbinte peste blatul taiat in prealabil dupa coacere.

Crema : se face exact cum scrie pe plic 

Asamblarea : blat - sirop - crema ciocolata -blat - sirop crema vanilie si eventual se poate rade ciocolata pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Amandine