Amandine

de maria_claudia in Prajituri, 3 Oct 2010 | 11783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 6 oua,
  • 200gr zahar,
  • 30ml apa,
  • 40ml ulei,
  • 8 linguri faina,
  • 2 linguri cacao.
  • Ptr crema:
  • 3 oua,
  • 200gr zahar,
  • 2 linguri cacao,
  • 150gr ciocolata cu lapte,
  • 250gr unt.
  • Ptr sirop:
  • 1plic capucino,
  • 250gr de apa,
  • 2 linguri de zahar.
  • Ptr glazura:
  • 150gr de ciocolata cu lapte,
  • 2-3 linguri smantana.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Ptr blat: galbenusurile se freaca cu uleiul turnat treptat, se bat albusurile spuma cu zaharul si apa, incorporezi galbenusurile, faina si cacaua amestecand de jos in sus.Coci blatul 30-35min la foc mijlociu intr-o tava in prealabil unsa si tapetata cu faina. 

Pregatesti crema: la foc mic se pun ouale care au fost batute impreuna cu zaharul si cacaua.Cand incepe sa clocoteasca se adauga ciocolata.Se amesteca bine si se lasa la racit. Cand ciocolata este racita se amesteca cu untul care a fost frecat spuma.

Siropul: fierbem la foc mic apa cu zaharul si capucino.

Blatul racit se taie in doua si se insiropeaza.Se adauga crema si se lasa la frigider ptr 2-3 ore, apoi se pune glazura, se taie patratele si le decoram cu crema si frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu caise