Amandine

de ionela2682 in Prajituri, 29 Ian 2012 | 7832 vizualizari

 

Da ..am comis-o..de cand ziceam sa le fac...reteta proprie...!Cu ocazia asta am inaugurat una dintre tavile primite cadou de la Bucataras!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat.:
  • 2 cani zahar
  • 2 cani faina
  • 2-3 lg cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare
  • 2 oua mari
  • 1 cana apa calda
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • (sau 1/2 pachet unt)
  • esenta de rom
  • Crema;
  • 400 g unt
  • 150-200 g zahar pudra
  • 3-4 lg cacao
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt/margarina
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Prepararea blatului:

(Pentru masurarea ingredientelor am folosit o cana de 150 ml)

-mixam bine toate ingredientele

-turnam in tava de copt( 34 x 24 x 3,5 cm)unsa cu ulei si tapetata din belsug cu faina sau doar cu hartie de copt

-coacem pana trece testul scobitorii

-rasturnam pe un gratar si lasam sa se raceasca

Crema;

-mixam zaharul pudra cu untul la temperatura camerei,adaugam cacao si esenta de rom.,omogenizam compozitia

Glazura

-topim ciocolata la baie de aburi 9 sau in cuptorul cu microunde in reprize de cate 30 secunde amestecand dupa fiecare repriza)

-cand ciocolata este topita complet adaugam untul si omogenizam bine

Asamblare

-blatul va fi taiat pe orizontala

-se opreste o mica cantitate de crema  ,restul se va intinde uniform pe primul blat,se acopera cu ce-l de-al doi-lea

-se portioneaza prajitura.in patrate de aceeasi dimensiune

-peste fiecare patrat se va turna o lingura plina din glazura inca calduta

-din crema pus deoparte vom forma pe fiecare patrat cate un mot.

-se da la rece,se serveste in momentul in care glazura si crema sunt suficient de intarite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina cu ness