Amandine

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 10 Mai 2010 | 15293 vizualizari

 

sursa:laly si leoflori cu mici modificari

 

INGREDIENTE

  • Blat: 6 oua
  • 200 gr. zahar
  • 30 ml. apa
  • 30 ml. ulei
  • 20 gr. cacao
  • 8 linguri faina
  • Crema :
  • 4 galbenusuri
  • 200gr. zahar pudra
  • 200 gr. Unt+50 g margarina la pachet
  • 3 linguri cacao
  • 1 fiola esenta rom
  • Sirop :400 ml. apa
  • 150 gr. zahar
  • 2 plicuri cappuccino
  • 1 fiola esenta rom
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Blatul : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza.In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt , se pune compozitia si se coace 30-35 minute.Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

Crema : Galbenusurile se amesteca cu 100 g zahar pudra si se pun la bain marie,amestecand incontinuu pana se ingroase.Se lasa la racit.Untul la temperatura camerei se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga 100 g zahar pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva.Peste unt se adauga crema de ou(dup ace s-a racit) si se mixeaza bine,se cerne cacaoa peste crema,se pune esenta si se mixeaza pana se obtine o compozitie cremoasa.Se pune la frigider pana se pregateste siropul

Sirop : se pun toate ingredientele (fara esenta rom) intr-o craticioara pe foc si de cand incep sa fiarba se mai lasa 5 minute, se iau de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

Blatul taiat in 2 se insiropeaza bine,se pune crema peste si se da la frigider 30 min,apoi se pune si cea de-a dou foaie insiropata si se lasa din nou la rece pana la prepararea glazurii.

Glazura:ciocolata rupata bucati se pune la bain marie impreuna cu frisca lichida pana se topeste,iar cand se raceste putin se toarna peste prajitura.Se da la rece pana se intareste glazura apoi se proportioneaza.Se orneaza cu frisca dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

adry88 1

07.07.2011, 16:46

bun bun

Mihaela11_jo 1

03.02.2012, 17:42

Foarte fina si aspectuoasa
Am facut astazi reteta ta si mi-a iesit delicioasa; multumesc pentru reteta

Pasiune pentru bucatarie 1

03.02.2012, 20:54

Cu multa placere Mihaela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prăjitura Carpați a la Merișor