Amestec de legume uscate - VIGITA

de Panacris in Vegan / Raw vegan, 14 Aug 2017 | 7670 vizualizari

 

Am plecat de la reteta Ritei Ilies https://www.bucataras.ro/retete/vegeta-facuta-in-casa-55610.html. Am renunțat la gulie si praz, am vrut sa pastrez o nota clasica. Numele VIGITA, vine de la VEGETA fără E-uri. Reteta am inceput-o inainte de startul noului concurs, dar uite ca a fost cu folos. Sper sa va placa. Spor si rabdare! 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg morcovi 
  • 1 kg pătrunjel rădăcină 
  • 1 kg păstârnac 
  • 2 bucăți medii, cca. 500 g telină rădăcină
  • 500 gr ceapă galbenă
  • 500 gr ardei grași verzi /roșii 
  • 500 gr roșii 
  • frunze de țelină de la cele două rădăcini
  • frunze de pătrunjel 3 legături
  • sare de la salină (o lingură mare la 10 linguri cu legume uscate).
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amestec de legume uscate - VIGITA:

Rădăcinoasele  se spală, se curăță și se rad, manual sau cu ajutorul robotului de bucătărie, julien.

Ardeii, ceapa și roșiile se spală, curăță și se feliază  în felii subțiri.

Există mai multe variante de a usca legumele. Clasic la soare, pe un pat de sârmă/ în cuptor, la foc mic, cu ușa deschisă sau cu ajutorul aparatului de deshidratat fructe/legume.

Eu am folosit varianta modernă, deși să știți că nu e rapidă, tot vreo 3 zile a trebuit să usuc legumele.  

Odată uscate toate ingredientele, le-am dat prin robot în prima fază, apoi prin blender. La final, am amestecat cu sare, 1 lingură mare de sare la 10 linguri de legume uscate.

Nu e mare filozofie, doar că necesită timp și răbdare, ca toate ingredientele să fie bine uscate.

 Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Amestec de legume uscate - VIGITA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Ancutsa 1

15.08.2017, 23:14

Foarte bune si mult mai sanatoase decat vegeta din comert! Super!

Merisor 1

18.08.2017, 20:12

Ce fain! Am zis că o să fac și eu cândva

mihaelar63 1

23.08.2020, 00:05

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Burger vegetarian