Aperitiv bulete de cascaval cu cartofi

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 22 Ian 2019 | 4883 vizualizari

 

Imi plac foarte, dar foarte mult buletele de cascaval, dar nu pregatisem niciodata acasa. Ma cam feream de ele pentru ca sunt prajite, dar tinand cont ca facem destul de rar ceva prajit, am considerat ca pentru acest week-end sunt perfecte. Eram curioasa daca o sa imi iese, daca nu o sa se topeasca cascavalul in tigaie, daca se vor rumeni frumos, ganduri si ganduri. Imediat ce le-am prajit, am si rupt una fierbinte sa gust...Mmm, dar ce nebunie, ce gustoase! De ce nu am facut eu mai repede oare? E clar ca au intrat pe lista mea de retete favorite si le voi pregati mai des!

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi potriviti (270 gr)
  • 200 gr cascaval
  • 5 linguri faina
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
Portii: 22
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv bulete de cascaval cu cartofi:

Curatati cartofii, ii spalati si ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgeti de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca. Intr-o bol dati cascavalul pe razatoarea mica. Presarati sare, piper, puneti cartofii reci si amestecati. Adaugati oul si faina, amestecati bine. O sa obtineti o consistenta usor lipicioasa. Rupeti bucati si formati bile. Le tavaliti bine prin pesmet, apoi le asezati pe un tocator.

Intr-o tigaie nu foarte mare, incingeti ceva mai mult ulei. Cand s-a incins, reglati focul sa fie potrivit, apoi puneti buletele la rumenit. Le rumeniti pe toate partile, apoi le scoateti pe un platou cu servetele, sa absoarba din ulei. Procedati astfel pana le terminati pe toate.  Oricum se rumenesc foarte repede, asa ca stati langa ele sa le invartiti imediat. Se servesc atat calde, cat si reci! 

Sunt foarte gustoase si chiar vi le recomand!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bulete de cascaval cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Catalina L 1

26.01.2019, 18:39

excelente bilutele tale

dantes 1

27.01.2019, 10:46

Bune!

Rocsi 1

27.01.2019, 12:22

Multumesc mult!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de dovlecei gratinati