Aperitiv chec cu dovlecel si carnati afumati

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 18 Feb 2019 | 4013 vizualizari

 

Este gustos și de efect un astfel de Chec aperitiv cu dovlecel și cârnați afumați, servit ușor cald cu roșii proaspete, sau cu ketchup!
Este foarte bun și rece, luat la pachet, sau servit dimineața la mic dejun!

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 6 felii de gogoșari în oțet
  • 4 cârnați cabanos afumați, subțiri
  • 100 g brânză proaspătă de vaci
  • 200 g parmezan ras
  • 100 ml ulei
  • 150 g iaurt cremos
  • 3 ouă medii
  • 300 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • cimbru
  • 1/2 legătură mărar verde
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • puțină mozzarella rasă, pentru decor
  • 2-3 roșii cherry
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu dovlecel si carnati afumati:

Curățăm dovlecelul de coajă și semințe și îl dăm pe răzătoarea mare.

Curățăm morcovul și, de asemeni, îl dăm pe răzătoare.

Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar usturoiul îl curățăm și îl tocăm rondele.

Feliile de gogoșari le tăiem cuburi, iar cârnații îi prăjim și îi tăiem rondele.

Cernem făina împreună cu praful de copt.

Spălăm verdeața și o tocăm mărunt.

Pornim cuptorul la 180 de grade

Într-un vas încăpător amestecăm ouăle cu un praf de sare și condimentele.

Adăugăm iaurtul și brânzeturile, apoi făina cu praful de copt și omogenizăm aluatul.

Va ieși un aluat ușor ferm, dar se va mai subția pe parcurs de la zeama morcovului și dovlecelului.

Adăugăm peste aluat restul ingredientelor și îl omogenizăm, cu ajutorul unei spatule.

Lăsăm aluatul să se odihnească 6-8 minute, timp în care dovlecelul și morcovul își vor lăsa din sucul lor în aluat și ne vom da seama dacă mai necesită făină.

Eu nu am mai pus, dar depinde de cele două legume cât de zemoase sunt.

Se pot scurge de la început de zeamă, însă pierdem din gustul lor, părerea mea.

Tapetăm două tăvi de chec cu hârtie de copt și întindem aluatul în ele.

Dăm tăvile la cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 de grade, sau până când checurile sunt bine rumenite.

Testul cu scobitoarea nu e valabil la astfel de checuri aperitiv, pentru că acestea vor fi destul de umede, ca niște budinci.

Peste unul din checuri am presărat mozzarella cu verdeață și rondele de roșii cherry și l-am mai lăsat 5 minute la cuptor.

Lăsăm checurile 10 minute în tăvi, să se tempereze, apoi le mai lăsăm alte 10-15 minute scoase din tăvi și abia apoi le putem porționa.

Altfel, am avea impresia că sunt necoapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu dovlecel si carnati afumati" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec cu somon afumat si ardei copt