Aperitiv ciuperci umplute

de diana_k in Aperitive / Garnituri, 13 Feb 2014 | 24888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci champignon
  • 2 linguri de ulei
  • 3 catei de usturoi
  • 100 g salam uscat
  • 100 g branza telemea
  • patrunjel verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet
  • pentru uns tava:
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv ciuperci umplute:

Se aleg ciuperci proaspete, nici prea mici dar nici prea mari, cele mari nu sunt atat de gustoase.

Cuptorul se incinge la 190 grade C, iar tava se unge cu ulei si se presara cu pesmet. Se spala bine ciupercile si se indeparteaza piciorusele.

Palariile se asaza in tava, se presara cu sare si piper si se introduc la cuptor pentru cateva minute, nu mult  doar cat sa se inmoaie putin.

Intre timp pregatim umplutura: uleiul se incinge, se pune usturoiul tocat marunt si piciorusele taiate cubulete, se calesc 5 minute. Se ia cratita de pe foc, se adauga branza taiata cubulete mici, salamul uscat, apoi oul si patrunjelul verde. Se amesteca bine, se da gust cu sare si piper. Daca compozitia este prea subtire se adauga pesmet.

Se scoate tava din cuptor, se umplu ciupercile cu aceasta compozitie, apoi se dau iar la cuptor pentru 20 de minute. Optional, cand sunt gata, se pot presara cu cascaval si se mai dau 2 minute la cuptor pana se topeste tot cascavalul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Saratele cu telemea