Aperitiv globulete festive

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 19 Dec 2017 | 5765 vizualizari

 

Pentru masa de Crăciun am pregătit aceste aperitive delicioase și de mare efect, cu care mi-am impresionat musafirii. Vă invit să le încercați și voi!

 

INGREDIENTE

  • 100g pastrama
  • 2 oua
  • 1 ardei rosu
  • 200 g branza dulce de vaci
  • 100 g masline
  • 50 g cascaval / parmezan
  • 1 legatura patrunjel verde (se pastreaza 14 codite)
  • 2-3 linguri smantana
  • mix de seminte (in, susan, floarea soarelui)
  • sare
  • piper
  • coaja de lamaie
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv globulete festive:

Pregatesti doua compozitii. Pentru compozitia din mijlocul globuletelor fierbi 2 oua tari, apoi le pasezi si le amesteci cu pastrama taiata cubulete mici. Omogenizezi compozitia si o pui la frigider.

Pentru a doua compozitie, toci fin maslinele (pastrezi 6-7 pentru ornat) si patrunjelul, dai pe razatoare cascavalul si le amesteci bine cu branza de vaci si sare. Adaugi 2-3 linguri de smantana pentru a lega compozitia si introduci crema in frigider.

Dai ardeiul rosu pe razatoare sau il tai cubulete foarte mici. (eu l-am taiat cubulete cam marisoare si nu prea s-a lipit de compozitia de oua). 

Din prima compozitie faci bilute de marimea unei nuci, pe care le tavalesti prin ardeiul rosu. Adaugi un invelis din compozitia de branza si apoi tavalesti bilele prin mixul de seminte, in care adaugi si coaja rasa de lamaie. 

Le asezi pe un platou si le ornezi cu jumatate de maslina si o codita de patrunjel, pentru a arata ca un globulet.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv globulete festive" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

oanapl 1

20.12.2017, 21:24

Vă mulțumesc tuturor de aprecieri! Da, aveți mare dreptate: le-am pregătit pentru Crăciunul de anul trecut și au dispărut rapid din farfurie!

UrsanMihaela 1

23.12.2017, 22:35

apetisante

ignatclaudia 1

19.02.2018, 11:34

Arata foarte bine 😙 😙

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Painici cu cascaval si muschi file