Aperitiv oua scotiene

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 15 Apr 2018 | 3292 vizualizari

 

O rețetă care e de mult timp pusă pe lista de probat, i-a venit în sfârșit rândul! După atâtea sărbători, în cazul meu, Paștele celebrat de două ori, an de an, mereu rămân ouă roșii, care așteaptă să fie transformate. De obicei în salată orientală sau frantuzească, dar de data asta, am zis să trec și pe la scoțieni :) Bune au fost și chiar au avut succes în farfuriile Zmeișorilor!  Spor și poftă bună!  Nah, o rețeta  "Bunatati de Paste",  ce s-a transformat intr-o reteta  Bunatati de dupa Paste :) 

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă fierte 
  • 450 g carne tocată de porc 
  • 3 legături ceapă verde codițe 
  • 2 ouă 
  • 3-4 linguri pesmet 
  • 3-4 felii pâine veche 
  • sare de mare cu verdețuri
  • piper proaspăt măcinat
  • ½ lingură boia de ardei dulce 
  • 1 linguriță praf de curry 
  • 3- 4 căței usturoi pisat 
  • ulei de rapiță pentru prăjit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv oua scotiene:

Feliile de pâine se pun la înmuiat în apă rece pentru 3 minute. Se amestecă energic cu carnea și codițele de ceapă verde tocate mărunt. Apoi se asezonează cu sarepiper, boia, praf de curry si usturoi granulat. Se adaugă ouăle, pâinea stoarsă, pesmetul și se amestecă bine până se înglobează toate ingredientele.

Ouăle fierte decojite se îmbracă cu compozitia de mai sus si se dau prin pesmet. Apoi se  prăjesc în ulei bine încins, până  se rumenesc pe toate părțile.

Se scot din tigaie și se pun pe un șervet de hârtie, astfel încât să fie absorbit surplusul de ulei.

Ouăle scoțiene (sau mai bine zis chifteluțe umplute cu ouă) se servesc atât calde, cât și reci.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv oua scotiene" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Parjoale "by Anisoara"