Aperitiv placinta creata cu urda si marar

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 26 Iun 2017 | 9209 vizualizari

 

Facuta in deplasare la racoare.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 600 g urda
  • 6 oua
  • 1 litru lapte
  • 3 legaturi marar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta creata cu urda si marar:

Foile se lasa la dezghetat.

Urda se amesteca cu sare, 3 oua, mararul tocat marunt si se omogenizeaza bine.

Se intinde o foaie, se unge cu ulei cu o pensula si se suprapune o a doua foaie care se unge si ea cu ulei.

Pe jumatate din suprafata foii, se pun 5 linguri de urda, asimetrice, se acopera cu cealalta jumatate de foaie si se pliaza ca evantaiul din hartie pe care il faceam in copilarie.

Se pune asa incretita in tava unsa cu ulei.

Se procedeaza la fel cu toate foile, punandu-se incretite in tava una langa alta ca sa se umpe toata tava.

Se unge pe deasupra cu ulei si se baga la cuptor la foc mediu pana se rumeneste (30 minute).

Se amesteca laptele cu 3 oua si cu zaharul vanilat.

Cand este rumenita, se scoate, se inteapa cu o furculita pe toata suprafata si se toarna tot laptele deasupra.

Se reintroduce in cuptor pana scade tot laplele si redevine rumena (30 minute).

Se consuma atat calda cat si rece, ca atare sau pudrata cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta creata cu urda si marar" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana