Aperitiv placinte la tigaie

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 5 Dec 2021 | 5479 vizualizari

 

Vazusem aceste placinte intr-un scurt filmulet pe Instagram. L-am salvat imediat pentru a le pregati si eu, aratand foarte bine. Asa ca le-am pregatit si au iesit super bune. Copiii le-au servit chiar si cu nutella.

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa calduta
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 lgt zahar
  • 7 g drojdie uscata
  • 850 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • nutella
  • 50 g unt + patrunjel tocat
Portii: 18
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinte la tigaie:

In vasul robotului se pun apa, laptele, zaharul si drojdia uscata. Se amesteca bine apoi se adauga faina si sarea. Se porneste robotul si se mixeaza pana devine un aluat omogen. Se lasa la dospit cca 2 ore.

Se rastoarna aluatul pe masa de lucru infainata, se mai framanta usor daca este nevoie cu putina faina apoi se taie in bucati potrivite. Se ia fiecare bucata si se intinde cu sucitorul in forma rotunda si subtire.

Se pune in tigaia incinsa unsa cu putin ulei si se lasa pe o parte pana se coace apoi se intoarce pe partea cealalta. La fel se procedeaza cu fiecare bucata de aluat. Aceste se vor umfla ca un balon in timpul coacerii.

Intr-o cratita se topeste untul, se lasa sa se raceasca usor apoi se adauga patrunjelul tocat. Se ung placintele cu acest amestec.

Se pot servi si cu nutella.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot prepara si de post, renuntand la laptele din compozitie si untul pentru uns.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinte la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placintele cu branzeturi - Reteta delicioasa si usor de facut