Aperitiv rulada din aluat fraged cu sunca si legume

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 20 Mai 2018 | 7220 vizualizari

 

Cand am facut tarta cu ciuperci, aluatul preparat la acea reteta l-am impartit in doua, una din bucati folosind-o la aceasta rulada. 
Din cantitatea data pentru aluat, se pot prepara doua rulade sau doua tarte. 

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 600 g faina alba
  • 2 lgt sare
  • 1 ou
  • 150 g untura
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • 250 ml lapte

Pt. umplutura:

  • 2 lg kethup de casa
  • 100 g cascaval ras
  • 4 felii sunca
  • ardei gras rosu
  • masline negre feliate
  • 1 ou pt uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada din aluat fraged cu sunca si legume:

Aluatul: Laptele se incalzeste usor. Se adauga 1 lgt zahar, 2 l faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine, apoi se lasa 10 minute sa se activeze drojdia.

Intr-un bol se pune faina, sarea, 1 ou, untura si drojdia activata. Se amesteca, apoi se framanta un aluat omogen si elastic. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Se ia jumatate din aluat si se intinde in forma dreptunghiulara. Se unge cu ketchup. Se presara jumatate din cantitatea de cascaval ras. Se asaza feliile de sunca, se presara ardeiul rosu taiat bucatele mici si maslinele feliate. Se presara din nou restul de cascaval apoi se ruleaza strans rulada.

Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt. Se asaza rulada, se unge cu oul batut, se presara deasupra putina sare grunjoasa si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se coace. 

Se poate servi atat calda, cat si rece!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Umplutura poate diferi in functie de gusturi.

2

Personal, mi-a placut mai mult sa o servesc rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada din aluat fraged cu sunca si legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada din piept de pui cu spanac si sunca