Aperitiv saratele cu untura si unt

de katty in Aperitive / Garnituri, 7 Feb 2021 | 4790 vizualizari

 

Am pregatit o portie de saratele cu untura si unt si branza in compozitie. Puteti inlocui macul cu chimen.

 

INGREDIENTE

  • 160 gr untura
  • 90 gr unt
  • 200 gr branza telemea rasa
  • 250 gr iaurt
  • sare
  • 550-600 gr faina+ pentru blat
  • 2 oua ptr uns
  • mac
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu untura si unt:

Intr-un castron punem untura, untul, branza rasa, sarea si iaurtul. Mixam bine. Adaugam faina si framantam un aluat nelipicios pe care  il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie de plastic si il bagam la  frigider, de preferat de seara pana dimineata.

A doua zi impartim aluatul in 3 parti. Intindem pe rand cate o bucata cu sucitorul sub forma de dreptunghi cu grosimea de aproximativ 3-4 mm. Ungem cu ou batut si presaram macul deasupra.

Taiem cu un cutit de pizza fasii  de 7-8 mm pe care le asezam intr-o tava pe hartie de copt usor distantate.

Coacem saratelele la 180 de grade C, aproximativ 20 de minute, pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu untura si unt" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele cu unt si untura