Aperitiv tartine cu branzeturi

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2018 | 3678 vizualizari

 

Odată cu tartinele cu pastă din file de hering le-am făcut și pe acestea, care mi s-au părut mai bune și mai drăguțe. Oricum, tartinele rămân o soluție rapidă, atunci când avem musafiri, dar și pentru mesele festive, cum ar fi acelea de revelion. Cu puține ingrediente și cu fel de fel de idei decorative, se poate pregăti o masă frumoasă și gustoasă...
Am folosit fel de fel de brânzeturi pe care le aveam în frigider, unt, ouă, măsline și legume. Rezultatul se vede, iar gustul se bănuiește...

 

INGREDIENTE

  • 6 pâinițe
  • 2 ouă
  • telemea de vaci
  • cașcaval feliat
  • cașcaval clasic
  • cașcaval Rucăr ”Brăduț”
  • cremă de brânză cu verdeață
  • unt
  • măsline (fără sâmburi/tăiate)
  • roșii cherry
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei capia
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tartine cu branzeturi:

Cum toate ingredientele sunt gata preparate, nu rămâne decât să începem deja  preparativele pentru decorare.

Se fierb tare două ouă. Când sunt gata fierte, se răcesc și se taie cu feliatorul de ouă.

Se taie fiecare pâiniță în două și se ung feliuțele cu unt, sau cu cremă de brânză.

Se feliază cașcavalul și se decupează inimioare de telemea și de cașcaval.

Se răzuiește cașcaval și telemea, ca să arate ca fulgii de nea.

Se spală, se curăță și se taie ardeii și roșiile cherry.

Se taie felii subțiri, cam de 5 mm grosime, de cașcaval ”Brăduț”.

Se decorează toate tartinele, după cum doriți. Este bine ca tartinele să fie preparate și servite imediat. Dacă mai rămân câteva tartine, se pot pune într-un vas închis ermetic pentru a fi ținute în frigider, până cel mult a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Pentru a fi uns ușor pe feliuțe, untul trebuie să fie moale.

2

Nu fierbeți ouăle mai mult decât trebuie, pentru ca gălbenușurile să nu se înverzească.

3

Nu feliați prea subțire cașcavalul ”Brăduțul”, ca să nu se rupă.

4

Dacă sunt puse într-un recipient închis ermetic, tartinele pot fi păstrate în frigider, până a doua zi. Totuși, este bine ca ele să fie pregătite cu puțin timp înainte de servire.

5

Alegeți cu gust ingredientele și culorile care vor înveseli tartinele dumneavoastră.

6

Puteți alege, pentru astfel de tartine, orice alte ingrediente vă sunt pe plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tartine cu branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RODIMUR 1

31.12.2018, 11:33

Așa este, Daniela... Mulțumesc frumos pentru apreciere...!

Rocsi 1

01.01.2019, 21:30

De aici pot servi si eu! Sunt foarte bune!

RODIMUR 1

01.01.2019, 21:51

Chiar sunt foarte bune, Rocsi și te servesc cu drag...! Mulțumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tartine de castravete cu branza si smantana