Aperitiv tocinei de cartofi cu branza sarata

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 10 Mar 2019 | 5739 vizualizari

 

Pentru că ne plac mic dejunurile diversificate, mai ales în weekend când suntem toți acasă, de data asta am ales să fac acești delicioși Tocinei de cartofi cu brânză sărată.
Foarte buni au fost, serviți cu legume proaspete și un compot de mere, tot proaspăt, sau cu dulceață de ardei iuți și un pahar de iaurt!
Sunt buni atât cazi, cât și reci și pot fi luați chiar și la pachet, pentru că sunt consistenți și nu necesită pâine.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 200 gr brânză telemea, sărată
  • 50 gr parmezan
  • 1 ou mare, sau 2 medii
  • 100 gr făină
  • 1 legătură mărar
  • 200 ml ulei pentru prăjit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tocinei de cartofi cu branza sarata:

Curățăm cartofii și îi dăm pe răzătoarea mare, apoi îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini. Dăm pe răzătoare și brânza telemea, sau o sfărâmăm cu furculița. O adăugăm peste cartofi. Spălăm mărarul, îl tocăm mărunt și îl adăugăm peste celelalte ingrediente. Adăugăm și parmezanul ras fin și oul. Omogenizăm compoziția și încorporăm făina. Punem făină doar cât să se lege ușor compoziția, chiar dacă rămâne ușor cursivă. Într-o tigaie adâncă, punem uleiul la încins. Luăm cu lingura, sau cu mâna din compoziție  și formăm delicioșii Tocinei de cartofi cu brânză sărată, sub formă de chiftele. Apoi îi scufundăm în uleiul încins. Îi prăjim la foc intens, pentru a nu se îmbiba cu ulei, întorcându-i de pe o parte pe cealaltă, până se rumenesc bine. Mărarul este opțional, dar se poate pune pătrunjel verde, busuioc verde, sau ce preferă fiecare. Din cantitatea respectivă, pot ieși aproximativ 8-10 tocinei de cartofi cu brânză sărată. Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tocinei de cartofi cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Panacris 1

10.03.2019, 17:30

Chiar azi dimineaţă mă gândeam că n-am mai făcut de mult

Rocsi 1

10.03.2019, 21:11

Sunt asa faini, ai mei sunt cu tocineii!

dantes 1

14.03.2019, 16:49

Buni!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei la cuptor