Arancini cu orez, spanac si surimi - chiftelute de orez Mihaela

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 3 Dec 2018 | 4279 vizualizari

 

 Arancini sunt celebrele chiftelute  siciliene de orez.
În  Sicilia, arancini sunt o mâncare tradițională pentru sărbătoarea de  Santa Lucia pe 13 decembrie, când pâinea și pastele nu sunt mâncate. Acest lucru comemorează sosirea unei nave de aprovizionare cu cereale în ziua  de  Santa Lucia în 1646, ameliorând o foamete severă in timpul ocupatiei arabe . 
Eu am gasit inspiratie in ele si am preparat din orez rece un minunat aperitiv. Am pus ca umplutura bucatele de surimi pentru ca a fost dezlegare la peste.
Am folosit ingredientele ce le-am avut la indemana. Am inlocuit pesmetul cu faina de malai.
 Mai multe informatii gasiti aici :https://en.wikipedia.org/wiki/Arancini
Imi asum ,,maternitatea "acestei retete :D

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez cu spanac https://www.bucataras.ro/retete/orez-cu-spanac-de-post-88777.html
  • 1/2 cana faina malai
  • 1/2 lingurita harissa- pasta ardei iuti cu usturoi
  • 6 buc surimi
  • 2 catei usturoi
  • ulei pentru pulverizat
  • sare de Himalaya
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arancini cu orez, spanac si surimi - chiftelute de orez Mihaela:

  1. Orezul rece se pune intr-un bol si se amesteca cu pasta de ardei iute si usturoiul pisat.
  2. Gustati si sarati daca mai este nevoie.
  3. Curatati surimi de folia ce-i infasoara si-i taiati cm la 3 cm dimensiune.
  4. Se ia o cantitate cat o lingura buna de orez condimentat , aplatizatin palma si puneti in mijloc bucata de surimi.
  5. Formati o mica bila rotunda. Ceva de genul unui gombot cu prune.
  6. Pentru formarea mai usoara a bilei de orez treceti palmele prin apa rece.
  7. Fiecare bila se trece prin faina de malai si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
  8. Pulverizati peste bilele de orez date prin faina de malai ulei.
  9. Se da tava la cuptor 20 minute la 220 grade Celsius.
  10. Dupa ce arancini incep sa se rumeneasca, se intorc usor sa se coaca si pe fund. Deja ele au o crusta si nu se va mai strica forma.
  11. Serviti chiftelutele Mihaela cu sosul preferat sau doar cu ketchup cum am facut noi.
  12. Alaturi puneti salata de cruditati sau simplu rosii si salata verde.

                                    Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Puteti praji arancini in baie de ulei. Eu am ales coacerea pentru o preparare mai sanatoasa.

2

Folositi ce umplutura de peste sau carne doriti.

3

Sunt deliciosi chiar fara umplutura -de post.

4

Folositi surimi de calitate, cititi eticheta. Sa aiba continut cat mai mare in carne de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Arancini cu orez, spanac si surimi - chiftelute de orez Mihaela" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele de orez