Mancarica din varza dulce, de post

de vasimur in Mancaruri de post, 25 Noi 2017 | 4131 vizualizari

 

 
Este o mâncare de post foarte gustoasăși ușor de pregătit.
Din ingredientele de mai jos au rezultat 4 porții.

 

INGREDIENTE

  • 1 varză mică, de aproximativ 1 kg
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 6-8 căței de usturoi
  • 1 roșie de mărime medie
  • 1 ardei gras mic (galben)
  • 1 ardei capia mic (roșu)
  • 1 morcov de mărime medie
  • 1 pahar cu suc de roșii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • boia de ardei dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica din varza dulce, de post:

 

Se spală bine legumele. Se curăță ceapa și usturoiul și se spală.

Se taie ceapa mărunt, la fel și usturoiul.

Se toarnă ulei într-o cratiță, se pune ceapa la prăjit, până ce se înmoaie, moment în care se adaugă usturoiul. Se omogenizează și se pune varza tăiată fideluțe. Ardeii se taie tot fideluțe iar morvovul rondele subțiri. Când varza s-a inmuiat, se adaugă ardeii, morcovul și 1 pahar cu suc de roșii (eventual și 1 pahar cu apă, dacă este nevoie) și se lasă să fiarbă. Se amestecă mereu ca să nu se prindă de fundul cratiței. Când a scăzut, se adaugă sare, piper și boia dulce, după gust.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Uleiul să fie încins când puneți ceapa la prăjit.

2

Gătiți varza la foc mediu spre mic, ca să nu se ardă.

3

Amestecați mereu ca să nu se prindă de fundul cratiței.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica din varza dulce, de post" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Gulas de post, din ciuperci si cartofi