Ardei iuti cu stafide - marinati in otet

de mihaelar63 in Conserve, 11 Noi 2019 | 3999 vizualizari

 

 Cam este ultima sansa de a pune ardei iuti la conservat. De ani de zile ii pun doar cu otet sare si stafide. Stafidele vor ,, taia "' acreala otetului. O reteta simpla, rapida cu care veti obtine ardei iuti deliciosi pentru iarna.

 

INGREDIENTE

  • ardei iti verzi si rosii
  • 1 lingura de stafide /borcan
  • 1 lingurita rasa sare neiodata
  • otet din vin de 9 grade tarie -cat sa umple borcanul
  • borcane 400 ml
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iuti cu stafide - marinati in otet:

  1.  Pregatiti  borcane curate , spalate si sterilizate la cuptor sau la microunde . Ardeii se spala si se curata de eventuala codita uscata .
  2. Se introduc ardeii in borcan in pozitie verticala.
  3. Asezati printre ardei boabe de stafide. Puneti sarea.
  4. Infierbantati otetul. Folosind otet fierbinte se va dizolva sarea si va ajuta la marinarea stafidelor si a ardeilor.
  5. Turnati otet cald in borcanele cu ardei iuti si stafide.
  6. Lasati 10 minute sa intre bine otetul intre ardei si eventual completati.
  7. Infiletati strans capacul la borcane.
  8. Borcanele se pastreaza la loc intunecos si rece.
  9. Acesti ardei iuti vor fi deliciosi serviti langa ciorbe, sarmale sau fripturi.
  10. Otetul aromatizat in care au fost conservati ardeii, poate fi folosit la acrirea salatelor.

TIPS-URI

1

Folosind otet fierbinte se va dizolva sarea si va ajuta la marinarea stafidelor si a ardeilor.

2

Otetul aromatizat in care au fost conservati ardeii poate fi folosit la acrirea salatelor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti cu stafide - marinati in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

13.11.2019, 11:16

Ksenya ,,am cules" Reteta dintr-o revista , acum vreo 10 ani . Avea si piper la ingrediente , Acum o fac ,fara . Imi pare gustul mai bun , pentru mine .

Rocsi 1

14.11.2019, 19:38

dantes 1

16.11.2019, 10:34

Interesant!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salata de ardei iuti cu ceapa in otet