Ardei umplut cu carne de vitel si pui

de T I M E A in Vita, 17 Iul 2013 | 6369 vizualizari

 

Imi plac tare mult mancarurile cu sosuri. Ardeii umpluti cu carne imi plac doar asa cu sos dulce si aromat. Am facut de data aceasta o varianta mai sanatoasa cu carne de vitel de la tara si cu carne de pui. E mult mai light si mai sanatoasa decat cu carne de porc.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr carne de vitel
  • 200 gr pulpe de pui dezosate
  • 2 linguri orez
  • 1 ceapa potrivita
  • patrunjel verde
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 7 ardei mari (sau 10 mici)
  • Sos:
  • 1 l suc de rosii de casa
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • un pic de sare
  • busuioc verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umplut cu carne de vitel si pui:

Tocam carnea cu masina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie, fiecare cu ce are :). Eu si pt ceapa folosesc robotul.

Amestecam intr-un bol carnea, ceapa tocata, orezul spalat bine si scurs de apa, sarea, piperul si patrunjelul tocat. 

Ardeii ii spalam, taiem partea de sus si scobim semintele. 

Umplem fiecare ardei cu compozitia de carne.

Punem ardeii umpluti intr-un vas termorezistent, acoperim cu apa, adaugam putina sare in apa, punem capacul si dam la cuptorul preincalzit la 180-190 e grade timp de o ora.

In acest timp pregatim sosul.

Punem intr-un vas 2 -3 linguri de ulei si amestecam cu 2 linguri rase de faina.

Adaugam treptat sucul de rosii si amestecam sa nu se formeze cocoloase, apoi punem pe foc. ( Eu incerc sa evit prajitul uleiului mai ales cu faina, dar daca doriti puteti incalzi mai intai uleiul cu faina apoi sa adaugati bulionul) .

Adaugam in sos putina sare si doua linguri de zahar si lasam sa fiarba timp de 15 minute pana se ingroasa.

Amestecam din cand in cand sa nu se prinda de fundul vasului.

Adaugam busuiocul tocat si mai lasam sa fiarba 5 minute apoi oprim focul. 

Ardeii umpluti fierti ii scoatem din apa cu o lingura lasam sa se scurga de apa si ii punem in sosul de rosii. 

Servim cald. Pofta mare! 

TIPS-URI

1

Daca nu va plac sosurile dulci nu puneti zahar ci un pic de sare si piper

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umplut cu carne de vitel si pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

madi_marin 1

18.07.2013, 19:05

cam asta am si eu in plan sa fac pentru week-end...

T I M E A 1

18.07.2013, 20:38

ma bucur ca va plac

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 08:12

buni ardeii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rosii, ardei si dovlecei umpluti