Ardei umpluti

de Rahela Velicu in Porc, 6 Aug 2021 | 5070 vizualizari

 

Retete de suflet
Vara, aceasta este mancarea mea preferata. 

 

INGREDIENTE

  • 6-7 ardei grasi
  • 500-600 gr carne tocata
  • 2 cepe
  • 7-8 rosii
  • 3-4 linguri cu orez
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Mai intai curatam ardeii de cotoare si seminte.

Calim o ceapa tocata marunt in ulei incins, adaugam carnea si o ceasca de apa. Adaugam si o lingura de pasta de tomate, orezul, sare si piper si lasam la foc mic aproximativ 10-15 minute. Adaugam si verdeata la final.

Umplem ardeii cu aceasta compozitie, iar ca si capace folosim jumatati de rosii mai mici pe care le curatam de pulpa interioara si de seminte. Punem ardeii intr-o cratita.

Calim o ceapa, adaugam o lingura de pasta de tomate si ceea ce ne-a ramas din rosiile scobite si facem un sos. Adaugam o cana de apa, sare si piper.

Adaugam sosul peste ardei( sosul trebuie sa ajunga aproape sa acopere ardeii, iar daca nu este suficient, mai adaugam o cana de apa) si ii lasam la fiert 10-15 minute, dupa care ii dam la cuptor inca 25-30 de minute sau pana cand se rumenesc frumos. Eu i-am transferat din cratita in care au fiert, intr-o tava ce a mers la cuptor. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Rosiile folosite pe post de capac al ardeilor, trebuie scobite de seminte, iar pe acestea nu le aruncam, le folosim la sosul pe care-l facem ulterior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de porc