Ardei umpluti, reteta reinterpretata

de Ancutsa in Porc, 21 Iul 2018 | 3274 vizualizari

 

Am ales sa pregatesc aceasta reteta asa cum imi plac mie mai mult ardeii umpluti: cu carne de porc si cu mult sos. In plus, am pus printre ei rosioare, pentru gust si aroma. I-am dat la cuptor, sa se gateasca cat mai bine si pentru a se rumeni bine ardeii, apoi i-am mai tinut un pic pe aragaz pentru a scadea sosul si a-l ingrosa cu putina faina. Pentru ca aceasta mancare sa nu fie greoaie, am umplut ardeii cu carnea cruda amestecata cu orez, nu calita.
 
V-am adus la degustat ardeii mei, asa cum am considerat eu sa-i reinterpretez si, chiar daca nu sunt cu carne de miel (pentru ca nu imi place mielul), sper sa va placa!
"Provocarea GastroArt"

 

INGREDIENTE

  • 11 ardei grasi
  • 4 rosii mici
  • 700 g carne de porc tocata
  • 1 felie de paine inmuiata in apa
  • 1 ceapa alba
  • 1 lingurita sare
  • 100 g orez
  • 1 ou
  • 1 lingurita de faina diluata intr-o cescuta cu apa
  • 5 linguri pasta de tomate diluata in apa
  • 150 ml apa calduta
  • Marar si patrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti, reteta reinterpretata:

 

Se spala ardeii, se decupeaza cu grija cotoarele (pentru ca de data aceasta am ales sa le pun la loc) si se curata de seminte si se lasa la scurs.

Carnea de porc se toaca, apoi se amesteca impreuna cu orezul spalat bine, ceapa tocata marunt, sarea si oul, care va lega compozitia. Am pus si apa si o felie de paine inmuiata in apa, pentru a face amestecul mai pufos. Am renuntat la piper pentru ca eu nu il tolerez.

Se umple ardeii cu aceasta compozitie, se pun inapoi capacele si se aranjeaza intr-o cratita mai mare, in care am pus un strat subtire de ulei (am inlocuit untura cu ulei, ca sa fie mai sanatos).

Se pune peste ardei pasta de tomate desfacuta in apa, apoi se completeaza cu apa pana la nivelul capacelor.

Se dau ardeii la cuptor pentru o ora, la foc mediu, pana se rumenesc frumos (eh, eu i-am rumenit un pic mai mult :p )

Mai departe, se scot ardeii din cuptor si se mai tin cam 10 minute pe aragaz, la foc mic, sa scada sosul si sa-l ingros cu putina faina dizolvata intr-o cescuta cu apa si pusa prin strecuratoare, pentru a evita cocoloasele.

Dupa ce se ia focul, se adauga verdeata proaspata, pentru a-i evidentia aroma.

 

Eu i-am servit cu smantana.

 

Timp de pregatire: 40min

Timp de gatire: 1h 10min

Portii: 5

 

Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/ardei-umpluti-reteta-reinterpretata.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti, reteta reinterpretata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

24.07.2018, 21:29

Cristina

Ancutsa 1

25.07.2018, 11:05

Alexandra, ma bucur ca ti-au placut! Cand incerci sosul, sa-mi spui cum ti-au iesit!

Ancutsa 1

25.07.2018, 11:05

Domnule Dante, multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute