Taci si inghite

de Lau in Mancaruri cu carne, 2 Oct 2018 | 2957 vizualizari

 

Provocarea GastroArt

 

INGREDIENTE

  • Mamaliga
  • 1 l lapte de vaca
  • 300 g malai de tara
  • 1 lingurita sare grunjoasa
  • 25 g unt
  • 100 g branza de burduf
  • Straturi
  • 250 g branza de burduf
  • 2 bucati de carnati de casa
  • 150 g muschi de porc afumat
  • 300 g jambon de porc
  • 2 linguri untura
  • sare
  • 3 oua
  • Servit
  • smantana
  • muraturi
  • 15 g unt pt uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:

Prajim carnea bine, adaugam carnati si afumatura, sare si lasam cateva minute sa se prajeasca bine.

Pentru mamaliga-punem laptele cu sare la fiert intr-un ceaun si presaram 2 linguri de faina de malai cernut deasupra.

Cand incepe sa fiarba, adaugam treptat faina, amestecand bine cu o paleta de lemn sau cu facaletul.

Lasam sa fiarba la foc mic, amestecam continuu pana ce se desface de pe facalet (asta inseamna ca este fiarta).

Adaugam branza si untul, amestecam pana ce se topeste (acum daca dorim, rasturnam mamaliga pe un tocator sau luam cu lingura)

 Ungem vasul termorezistent cu untul, adaugam un strat de mamaliga, un strat de branza, un strat de mamaliga, adaugam carnea pe toata suprafata si adaugam restul de mamaliga.

Cu o lingura trecuta prin apa facem 3 adancituri, adaugam ouale sparte si dam la cuptorul incalzit pana ce se incheaga albusul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tuslama regala