Ardei umpluti si fierti in zeama de varza murata

de flori24 in Porc, 22 Ian 2014 | 3408 vizualizari

 

pentru ca am ramas in pana de ideei ...m-am ratacit umpic prin bucataria bucataras si mi s-a facut pofta de ardei umpluti:) am stat si m-am gandit si am zis hai sa fac si eu cativa :)

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei grasi
  • 700 g de carne tocata amestec
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 1 cana de orez
  • patrunjel proaspat
  • marar
  • cimbru
  • sare,piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti si fierti in zeama de varza murata:

Se scoate cotorul de la ardei cu mare grija si atentie (nu ca mine), se spala si se las la scurs. Curatam ceapa si morcovul si le spalam. Ceapa o taiem cubulete marunte, iar morcovul il dam prin razatoare. Punem ceapa la calit cu o lingura de ulei, cu morcovul si lasam 2 minute la foc mic numai pana se aureste un pic ceapa. Punem carnea, cele 2 oua, patrunjelul si orezul (eu am avut si 3 ciuperci prin frigider le-am taiat si le-am pus ). Amestecam bine si lasam vreo 10 minute la foc mic. Punem condimentele si pasta de tomate, amestecam si inchidem focul.

Pregatim oala, punem un strat de varza murata pe fund, dupa care umplem ardeii. Pentru "capac" la ardei am pus o pasta din faina si apa ca sa nu dea pe afara compozitia la fierbere.Turnam 2 cani de moare ca sa inacreasca ardeii si restul apa cat cuprinde. Punem oala la foc mic cu capac, lasam sa firaba pana cand e fiert orezul.

Pofta buna! (sper sa nu fi uitat nimic...)

TIPS-URI

1

mi-a ramas carne ..si am facut cateva sarmalute de varza

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti si fierti in zeama de varza murata" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu sos de smantana