Ardei umpluti-la cuptor

de LUK in Porc, 12 Iun 2011 | 4538 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 ardei grasi
  • o ceapa
  • 400 gr carne tocata(de porc)
  • 20gr orez
  • 2-3 linguri de ulei
  • 4-5 linguri de pasta de tomate
  • 500ml apa
  • o rosie
  • sare,piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti-la cuptor:

 Spalam ardeii si ii curatam de cotor si seminte.Ceapa o tocam marunt(eu am facut-o pasta cu blenderul.Spalam orezul si il punem la fiert.

Punem o lingura de ulei intr- o oala si calim putin ceapa.Adaugam carnea,2 linguri de pasta de tomate,putina apa(40-50ml) ,sare,piper si lasam la foc mic 10-15min amestecand mereu.Oprima apoi focul si adaugam orezul scurs de apa si clatit.

Umplem ardeii cu compozitia de carne si ii asezam intr-un vas uns cu ulei(pentru ca nu stateau prea bine i-am sprijinit cu ajutorul unor felii de cartofi ).Punem deasupra fiecarui ardei cate o feliuta de rosie.Amestecam intr-un bol restul de pasta de tomate si apa si apoi o turnam printre ardei.Dam la cuptor la foc potrivit pentru o ora si 15-20min.Se servesc calzi,cu smantana.

TIPS-URI

1

Daca doriti sa i mancati cu sosul in care fierb,puneti spre finalul coacerii sare,piper si inca 2-3 linguri de pasta de tomate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti-la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute combinate si cu costita