Chiftele din carne cu dovlecel si pesmet la cuptor

de Valclaudia in Porc, 5 Iul 2015 | 10724 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1 dovlecel mic trecut pe razatoarea fina
  • 1 morcov potrivit trecut pe razatoarea fina
  • 1 ou mare de casa
  • sare si piper macinat dupa gust
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • 1/2 lingurita curry
  • patrunjel verde proapat tocat
  • pesmet de casa, cca 6-7 linguri
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele din carne cu dovlecel si pesmet la cuptor:

Carnea tocata se pune intr-un vas incapator, peste care adaugam oul, dovlecelul si morcovul trecute prin razatoarea si scurse bine de apa lasata.

Adaugam sare si piper dupa gust, patrunjelul verde proaspat tocat, praful de curry si cel de usturoi.

Amestecam cu mainile sa omogenizam compozitia si lasam la rece cel putin 1 ora.

Preincalzim cuptorul la 200 grade.

Tapetam tava cu hartie de copt.

Formam chiftelutele de dimensiunea dorita, le tavalim prin pesmet de casa si le asezam in tava.

Procedam la fel cu toata carnea, apoi dam tava la cuptor pentru 40 minute.

Vom obtine niste chiftele deosebit de gustoase.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se pot servi cu orice garnitura, in cazul nostru au fost insotiti de niste cartofi noi prajiti in baie de ulei

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele din carne cu dovlecel si pesmet la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute la cuptor