Aroma de toamna (placinta cu dovleac)

de aziz in Prajituri, 11 Ian 2011 | 9271 vizualizari

 

reteta este a domnului motan. bine, mi-am pus oleac si eu amprenta ca doar nu m-am putut abtine:))

 

INGREDIENTE

  • 650gr faina
  • 200 iaurt
  • 200ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 1lingurita sare
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 150gr zahar
  • umplutura:
  • un dovlecel de marime medie (vz foto,chiar habar nu am cit a cintarit,sa zicem cam 1,5 kg)
  • 6 mere mijlocii
  • o lamiie
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • un praf sare
  • vanilie
  • o lingura scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aroma de toamna (placinta cu dovleac):

curatam minunea de dovleac si o dam pe razatoarea mica la fel procedam si cu merele.amestecam merele cu dovleacul si zaharul,zaharul vanilinat si sucul de la lamiie .untul se pune la foc intr-o oala destul de maricica peste care adaugam amestecul de dovleac .punem capacul si mai mestecam din cind in cind ,va fierbe in suc propriu nu adaugam apa.cind este fiert adaugam o lingura de scortisoara.dam compozitia la racorit

intre timp facem aluatul din ingredientele de mai sus si il impartim in doua din care facem 2 foi.se pune prima foaie in tava(este tava de unica folosinta este mult mai mica decit tava de la cuptor)punem dovleacul caldut si foaia a doua.dam la cuptor 175 grade cam 20 -25 minute.lasam la racorit apoi pudram cu zahar vanilinat .excelenta!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aroma de toamna (placinta cu dovleac)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si aluat fraged