Babusti crocante cu sos de usturoi

de Corinuta in Peste, 17 Iul 2010 | 6157 vizualizari

 

Sotul meu le-a prins, tare mandru de el! Si ptr ca le tot lauda cat de bune sunt le-am si gatit.

 

INGREDIENTE

  • 8 buc de babusti
  • 150 g faina de malai
  • 5 linguri de ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • 150 ml  smantana sau iaurt
  • sare de mare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Babusti crocante cu sos de usturoi:

Pestele se curata de solzi, se eviscereaza (eu le tai si capurile, daca va plac le puteti lasa). Apoi se spala bine, se cresteaza si se sareaza. Se lasa vreo 15 minute sa le patrunda sarea.

Se pregateste faina de malai pe o farfurie.

Intr-o tigaie se pun la incins 4 linguri de ulei. Se trece pestele prin faina de malai, apoi se prajeste cate 3-4 minute pe fecare parte, pana capata o culoare maronie.

Se scoate pe un servetel de hartie si se lasa sa se scurga surplusul de ulei.

Usturoiul se curata si se piseaza, se adauga 1/2 lingurita de sare si uleiul ramas si se freaca pana devine o pasta, apoi se adauga smantana. 

Se poate servi alaturi de o mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Babusti crocante cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Ina 1

17.07.2010, 15:28

ai furci si vin si eu, sa fie tacam complet

Corinuta 1

17.07.2010, 20:41

ms Ina

nadina73 1

23.07.2010, 00:01

am revenit cu furcile

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastrav cu smantana si tarhon