Baclava

de Lavinia in Dulciuri, 15 Oct 2013 | 3347 vizualizari

 

Ador minunatia asta dulce si aromata :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 500 g nuca macinata
  • 50 g pesmet
  • 2 lingurite scortisoara
  • 200 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 1 fiola esenta de rom

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 200 g zahar
  • 200 g miere
  • 30 ml zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 pastaie de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Intr-un bol incapator amesteca nuca macinata,pesmetul,scortisoara,zaharul,zaharul vanilat si esenta de rom.

Intr-o craticioara topeste cele 200 g unt.

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt.

Aseaza prima foaie in tava si unge bine cu unt .Procedeaza la fel si cu urmatoarele 2 foi.(Trebuie sa avem 3 foi de placinta suprapuse si unse cu unt)

Presara din amestecul de nuca ,pune iar foaie unsa cu unt si procedeaza la fel pana termini nuca si foile avand grija ca la final sa ai 2,3 foi suprapuse si unse cu unt.

Cu un cutit bine ascutit taie cu grija baclavaua direct in tava in bucati potrivite.

Toarna untul ramas peste baclava insistand in partile taiate.

Introdu tava in cuptorul preincalzit pentru aprox. 45 de minute.

Cat timp este baclavaua in cuptor pregateste siropul.

Pune intr-o craticioara apa,zaharul,semintele de la pastaia de vanilie ,zeama si coaja de lamaie.

Lasa siropul pe foc pana da 2-3 clocote si zaharul este topit.

Ia de pe foc si adauga mierea.

Scoate tava din cuptor si toarna siropul fierbinte avand grija sa fie distribuit destul de uniform.

Lasa la racit minim 3-4 ore apoi serveste cu mare pofta!

TIPS-URI

1

Foile de placinta se scot la temperatura camerei inainte cu minim 1 ora de a fi utilizate.

2

Puteti inlocui untul cu margarina si veti obtine un desert de post absolut delicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Mihaela11_jo 1

16.10.2013, 13:50

Delicioasa

Lia_ 1

16.10.2013, 15:03

ia uite-o! iar a gatit dulcegarii

Lavinia 1

17.10.2013, 09:43

Multumesc

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Baclava