Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
sursa andreea
sirop
Siropul: apa si zaharul le punem pe foc cca 20 min, cand s-a format un sirop stoarcem o jumatate de lamaie in sirop. Lasam sa fiarba inca 5 minute apoi oprim focul. Dupa ce se raceste siropul adaugam mierea.
Umplutura: nucile le lasam cateva minute in cuptorul incins, le macinam marunt si peste ele adaugam zaharul,scortisoara si nucsoara .Dupa topim untul si desfacem primul pachet de foi.Ungem o tava adanca cu unt si apoi incepem sa asezam in ea foile, cu ajutorul unei pensule de bucatarie intindem unt topit pe suprafata fiecarei foi de placinta.
Asamblam- 10 foi de placinta deasupra nuca macinata,6 foi placinta,nuca macinata si la sfarsit punem 4 foi unse cu unt ,punem mai mult unt pe ultima foaie.
Baclavaua o bagam la frigider cca 30 min, apoi o taiem in patratele. Untul topit ramas il turnam peste marginile taiate ale fiecarui patratel.
Dam la cuptorul incins pana capata o culoare aurie.
Sosul il turnam peste baclavaua fierbinte, acoperim cu un prosop curat si lasam pana se raceste complet si dupa dam la frigider cateva ore.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult