Baclava turceasca

de gaby_gabytza in Prajituri, 16 Feb 2013 | 5823 vizualizari

 

sursa andreea

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete foi de placinta
  • 300 g miez de nuca
  • 2 linguri scortisoara
  • 1/1 lingura nucsoara
  • 50 g zahar
  • 200 g unt

sirop

  • 300 g zahar
  • 5 linguri miere
  • 300 ml apa plata
  • 1 jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava turceasca:

Siropul: apa si zaharul le punem pe foc cca 20 min, cand s-a format un sirop stoarcem o jumatate de lamaie in sirop. Lasam sa fiarba inca 5 minute apoi oprim focul. Dupa ce se raceste siropul adaugam mierea.

Umplutura: nucile le lasam cateva minute in cuptorul incins, le macinam marunt si peste ele adaugam zaharul,scortisoara si nucsoara .Dupa topim untul si desfacem primul pachet de foi.Ungem o tava adanca cu unt si apoi incepem sa asezam in ea foile, cu ajutorul unei pensule de bucatarie intindem unt topit pe suprafata fiecarei foi de placinta.

Asamblam- 10 foi de placinta deasupra nuca macinata,6 foi placinta,nuca macinata si la sfarsit punem 4  foi unse cu unt ,punem mai mult unt pe ultima foaie.

Baclavaua o bagam  la frigider cca 30 min, apoi o taiem in patratele. Untul topit ramas il turnam peste marginile taiate ale fiecarui patratel.

Dam la cuptorul incins pana capata o culoare aurie.

Sosul il turnam peste baclavaua fierbinte, acoperim cu un prosop curat si lasam  pana se raceste complet si dupa dam la frigider cateva ore. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava turceasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Merisor 1

16.02.2013, 20:26

Super!

mamaieelena 1

16.02.2013, 22:25

imi place

laura_n 1

17.02.2013, 10:04

azi cred ca fac si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu Cu Fructe