Baghete umplute cu sunca si cascaval

de ReteteAlina in Aperitive / Garnituri, 28 Apr 2020 | 3362 vizualizari

 

Aluaturi de casa.



Cred ca sunt cele mai bune baghete pe care le-am mancat pana acum. Va recomand sa le incercati.

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 500 gr faina
  • 250 gr lapte
  • 50 gr unt topit si racit
  • 25 gr de drojdie proaspata
  • 50 gr zahar
  • 1 lingurita de sare
  • Umplutura
  • Felii de cascaval
  • Felii de sunca
  • Felii de ardei rosu
  • Crenvursti sau masline
  • Pentru uns:
  • 1 ou batut
  • 30 gr unt
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete umplute cu sunca si cascaval:

Aluatul
In laptele caldut se topeste drojdia impreuna cu zaharul, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la odihnit timp de 10 minute.
Intr-un bol mare se pune faina cernuta, se face o gaura in mijloc si se adauga laptele cu drojdia si untul topit si racit, se amesteca putin, apoi se adauga sarea. Amestecam totul pana obtinem un aluat omogen, se framanta timp de 5 minute.
Aluatul se pune intr-un bol uns cu putin ulei si se lasa la crescut intre 1:30-2 ore.
Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in 2 bucati egale (mie mi-a iesit fiecare de 425 gr), fiecare bucata se intinde un dreptunghi, se unge cu unt topit si racit, o parte din aluat se taie fasii, iar pe cealalta parte se pune cascavalul, sunca, fasiile de ardei rosu si crenvursti sau masline verzi. Fiecare pune ce doreste.
Baghetele se pun in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt, se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca timp de 30 de minute. Dupa acest timp, baghetele se ung cu oul batut, eu am pus si seminte de in sau de susan. Se pun la copt la 180C timp de 30 de minute sau pana cand baghetele sunt coapte.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca aluatul iasa putin lipicios, se lasa la odihnit pentru 5 minute inainte sa il framantam, nu se adauga mai multa faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete umplute cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ReteteAlina 1

30.04.2020, 20:05

Multumesc! 🤗

ReteteAlina 1

30.04.2020, 20:06

Se mentin moi, chiar si dupa cateva zile 🥖🥖🥖

Ancutsa 1

05.05.2020, 17:57

Ce bine arata!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu sunca si cascaval