Baigli cu mac si nuca

de Criss in Prajituri, 8 Iun 2012 | 52479 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • -530 g faina(am pus 550)
  • -250 g unt sau margarina
  • -2 linguri zahar
  • -1 galbenus de ou
  • -1 ou intreg
  • -20 g drojdie proaspata
  • -150 ml lapte
  • -coaja de lamaie
  • Umplutura de mac: (pentru 2 cozonacei)
  • -400 g mac macinat
  • -200 g zahar
  • -coaja de lamaie
  • -1 plic zahar vanilat
  • -200 ml lapte
  • Umplutura de nuca: (pentru un cozonacel)
  • -200 g nuca macinata
  • -100 g zahar
  • -coaja de lamaie
  • -120 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu mac si nuca:

Dizolvam drojdia in laptele caldut impreuna cu cele 2 linguri zahar . La faina adaugam 250 g unt sau margarina , amestecam apoi adaugam 1 galbenus de ou, 1 ou intreg si laptele caldut cu drojdia. Framantam pana aluatul se omogenizeaza si lasam la dospoit pentru circa 40 minute la loc caldut. Aluatul rezultat il impartim in 3 parti egale. Fiecare parte o intindem sub forma unui dreptunghi, punem umplutura si rulam. Eu am facut doi cozonacei cu mac si unul cu nuca.

Pentru umpluturi:

Se pune la fiert laptele cu zaharul si coaja de lamaie si cand incepe sa fiarba se adauga macul macinat. La fel procedam si la umplutura de nuca

TIPS-URI

1

Pentru a se evita lipirea si craparea cozonacilor, puneti cate o fasie de hartie de copt intre ei. Eu de fiecare data uit. :D

2

Optional se pot adauga si stafide in oricare umplutura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu mac si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

gaby_gabytza 1

20.12.2013, 14:53

ce bine arata

bianca92 1

22.12.2013, 10:51

Bravo Criss. Sunt minunate. Deja le-am pus la favorite si in curand vor fi puse si pe masa de Craciun

Irina98 1

23.12.2013, 11:33

Care este timpul de coacere al cozonaceilor si cum trebuie sa fie focul? Multumesc! Sarbatori fericite!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Baigli cu mac