Ballotins de Saint-Jacques

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2010 | 7069 vizualizari

 

Va propun acest aperitv foarte de efect si simplu de realizat, am gasit o revista cu o multime e bunatati ….trebuie sa fac zeci de mese festive sa reusesc sa le pregatesc pe toate :)

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de scoici  saint-jacques pe care le-am taiat in 2 pentru ca  erau prea mari 
  •  6 bucati de bacon, avand feliile inguste le-am lasat asa daca sunt mari taiati-le in doua pe latime
  • 20 de grame de unt,
  • putina sare si piper proaspat macinat,
  • cateva fire de boia dulce,
  • coriandru pt decor
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ballotins de Saint-Jacques:

 Intr-o tigaie topim untul si punem la prajit bucatile de saint-jacques, lasand la foc mediu cate 2 minute pe fiecare parte, adaugand putina sare si piper. Nu trebuie sa fie foarte facute ca isi pierd savoarea. Separat prajim bucatile de bacon pe grill, la sec fara ulei, si le lasam pana sunt rumenite bine . Asezam apoi pe fiecare bucata de bacon cate o bucata de saint-jacques si presaram putina boia.

   Rulam fiecare bucata , sa avem o bula de bacon cu miez de saint-jacques. Va recomand sa faceti asta cat este inca bacon-ul foarte cald, eu am lasat 2 bucati sa se raceasca si nu am mai reusit sa rulez, a trebuit sa prajesc altele…:) nu se specifica in reteta . Au  fost delicioase…cu un mic defect, prea putine  din pacate. O sa fac reteta pentru masa de An Nou pentru ca e ceva deosebit la gust, se imbina crusta aromata  si crocanta de bacon si miezul delicat si cu aroma discreta de  saint-jacques ….e ceva foarte bun , va recomand sa incercati reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ballotins de Saint-Jacques" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Sylvia 1

12.04.2010, 22:39

Ionix eu zic ca esti o super bucatareasa, imi place mult ce gatesti poate e mai dificila soacra ta sau se lasa mai greu convinsa

janet 1

14.04.2010, 23:39

Arata tare bine,sigur poti impresiona ,dar eu una nu am mincat nici o data!Nu cred ca as incerca!......dar...cine stie!

Oana 1

15.04.2010, 15:37

Mmmm, sunt super, super! o sa ma uit si eu dupa scoici din astea congelate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sufleu elvetian cu cascaval