Balmos

de delia64 in Aperitive / Garnituri, 19 Mai 2014 | 4755 vizualizari

 

Balmosul este o mancare apreciata in zona noastra , este gustos si unii ar zice ca este o mamaliga acra . Noua ne place tare mult si o fac des de primavara pana toamna cand se gaseste jintuiala de oaie .

 

INGREDIENTE

  • 1 litru jintuiala
  • 500gr. faina de malai
  • 2 linguri untura de porc
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Balmos:

Se pune jintuiala la fiert intr-un ceaun cu un praf de sare si 2 linguri untura .

Cand incepe sa fiarba jintuiala turnam faina de malai si amestecam cu telul  ca si la mamaliga pana cand se ingroasa balmosul .

Punem un ou si mai amestecam sa se incorporeze oul si mai lasam 5 minute sa fiarba , cand se desprinde balmosul de margina ceaunului luam de pe foc si impartim in farfurii .

Se serveste cald cu salata verde de preferinta .

Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Este foarte bun si cu supa de salata rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

delia64 1

20.05.2014, 10:53

Babi este delicios !!!

marcela1979 1

20.05.2014, 17:54

waw ce dor mi de un balmos

delia64 1

20.05.2014, 22:07

Marcela draga , minunat a fost si mie mi-a fost tare dor !!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Balmos la ceaun