Banana Split

de Miha in Dulciuri, 27 Iun 2010 | 21220 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 banana
  • 3-4 buline inghetata de caramel
  • frisca
  • Sos de ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura zahar
  • 50 g unt
  • 1 pahar apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana Split:

Sosul de ciocolata:

Cacaoa se amesteca cu zaharul apoi se "desface" cu apa calduta, turnata putin cate putin. Se amesteca bine, sa nu aiba cocoloase. Se pune vasul pe foc si se dau cateva clocote, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se adauga untul si se lasa la racit.

Inghetata se pune pe platou. Banana se curata de coaja si cu un cutit bine ascutit se taie in 2 pe lungime, dupa care se pune de-o parte si de alta a bulinelor de inghetata.

Se acopera cu frisca din belsug si se stropeste cu sos de ciocolata, tot din belsug. :))

 


 

TIPS-URI

1

cantitatile se maresc in functie de numarul de portii dorit

2

sosul de ciocolata ce va ramane se pastreaza la frigider intr-un borcan inchis ermetic si se va folosi si la alte deserturi delicioase

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana Split" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de inghetata