Barcute cu mascarpone si zmeura.

de lilik in Prajituri, 9 Dec 2011 | 5032 vizualizari

 

usor,rapid si de efect...

 

INGREDIENTE

PT ALUAT:

  • 300 gr faina
  • 2 oua
  • 125 gr unt moale
  • 100 gr zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • vanilie

PT CREMA:

  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • vanilie
  • zmeura dupa plac
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Barcute cu mascarpone si zmeura.:

Prepararea aluatului:

cernem faina pe masa si in mijloc facem o fantana unde vom pune restul ingredientelor,apoi amestecam totul cu varful degetelor.Aluatul obtinut il invelim in folie transparenta si il punem in frigider 30 de minute.

Intre timp pregatim crema:

Mixam mascarpone cu 1 lingura de zahar pana devine cremos.Mixam smantana cu cealalta lingura de zahar,apoi o adaugam peste mascarpone si le amestecam usor,apoi adaugam putina vanilie.Crema o punem in frigider pana la momentul utilizarii.

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie din care vom decupa si vom tapeta barcutele noastre,apoi in fiecare barcuta punem putin aluminiu si umplem cu fasole uscata,apoi le dam la cuptorul incins la 180°.Dupa 10 minute scoatem aluminiul si fasolea uscata  si mai dam la cuptor pana prind putina culoare si la mijloc.

Scoatem barcutele din cuptor si le lasam la racit,apoi le scoatem din forme si le umplem cu crema mascarpone si decoram cu zmeura.Daca doriti pudrati cu zahar.

Din aceasta cantitate ies circa 25 de barcute,depinde de marimea formelor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute cu mascarpone si zmeura." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

lilik 1

24.08.2012, 16:57

Va multumesc din suflet tuturor

alba_zori 1

27.09.2012, 02:28

foarte frumoase si bune barcutele tale

Rahela Velicu 1

14.06.2021, 21:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu nucă, cacao şi portocală - de post