Bastonase cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 19 Ian 2012 | 5520 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g unt
  • 120 g zahar
  • 225 g faina
  • 1 galbenus
  • 50 g migdale macinate
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 30 g cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bastonase cu ciocolata:

Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos. Adaugam galbenusul si mixam bine pana la incorporare.

Separat amestecam faina cu migdalele macinate, cacaoa, praful de copt si ciocolata rasa, apoi incorporam in crema de unt. Amestecam bine cu mana sau cu o lingura, pana compozitia se leaga si devine un aluat omogen. Acoperim vasul cu folie alimentara si dam la frigider pentru cel putin 1 ora.

Rupem bucati de aluat pe care le modelam sub forma de snururi, de grosimea unui deget. Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute.  Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Se servesc ca atare sau ornati cu ciocolata.

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonase cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

alinutzika 1

21.01.2012, 15:49

nu mai ai?

anomisana 1

22.01.2012, 13:37

Faci ce faci tot cu ciocolată şi la fel de delicios.

Miha 1

22.01.2012, 14:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri Linzer cu gem de zmeura