Bastonase cu mar

de aziz in Prajituri, 13 Apr 2011 | 3658 vizualizari

 

o reteta a la Flori Pica, minunata ..............

 

INGREDIENTE

  • 10 linguri ulei
  • 7 linguri apa minerala
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingura zahar
  • 200 gr faina (la mine a intrat mai multa faina)
  • pt umplut:
  • 5 mere rase
  • 2 linguri ulei
  • 4-5 linguri zahar
  • scortisoara si zahar vanilat un plic
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bastonase cu mar:

Se iau din ingrediente 3 linguri ulei +2 linguri faina si se pun intr-o cratita pe foc un minut, amestecind continuu, pina obtinem un sos mai gros. Restul ingredientelor se amesteca si se framanta pina obtinem un aluat elastic.

Se intinde aluatul intr-o foaie subtirica, se intinde sosul de faina si ulei, apoi impartim foaia vizulal in trei. Aducem partea stinga peste partea din mijloc, apoi partea dreapta peste partea stinga. Rulam apoi punem in folie de plastic si dam la frigider 2 ore.

Intre timp punem merele intr-o cratita cu toate celelalte ingrediente , mai putin scortisoara care se adauga la final. Cind marul este moale oprim focul si lasam la racit.

Scoatem aluatul dupa 2 ore si intindem foaie (merge sa o faceti subtire subtire daca puteti) Se taie in 6 patratele, se umplu cu mar, se ruleaza si se inchid la capete. Se pun in tava, se fac crestaturi cu cutitul in aluat si la cuptor 175-180 grade,cam 20-25 minute. Cind se racesc se pudreaza cu zahar .....absolut delicioase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bastonase cu mar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

aziz 1

10.06.2011, 19:09

monicutza, multumesc de incredere si ma bucur ca ti-a placut asa ca ii multumesc si eu din nou lui Pica

Lau 1

15.09.2011, 14:02

am facut si eu ieri au fost foarte bune,

aziz 1

15.09.2011, 18:03

lau multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca