Bezele cu cafea

de Alina26 in Dulciuri, 17 Iun 2013 | 7551 vizualizari

 

Aveam in frigider 5 albusuri....si m-am gandit sa fac bezele...ca de mult ca vroiam sa le fac..Prima tava le-am ars,dupa cum stiti,dar a doua mi-a iesit perfect.Au gust dulce amarui....cui nu-i plac prea dulci.Perfecte la o cafea :) :)

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 350 g zahar pudra
  • 2 lingurite de cafea solubila
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu cafea:

1.Ingingem cuptorul.Se bat albusurile spuma.Se adauga zaharul amestecat cu cafeaua,cate o lingura si continuam sa batem.

2.Continuam sa batem pana cand se obtine o spuma foarte tare.

3.Punem hartie de copt intr-o tava si cu ajutorul unui pos cu sprit facem forme de bezele.Dam la cuptor la foc foarte mic timp de 30-40 de minute.

Cat timp se fac aceste bezele,compozitia o dam la frigier.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Este necesar sa folositi un recipient perfect curat; orice pata de grasime, de apa sau de galbenus impiedica formarea spumei.De preferat de sticla.

2

Inainte de a incepe prepararea bezelei, tineti ingredientele cateva ore la temperatura camerei. Albusurile reci nu fac prea multa spuma.

3

Alegeti un bol mare pentru batut albusurile - cu cat bolul este mai mare, cu atat mai mult aer va veni in contact cu albusurile, iar spuma se va intari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cosulete Pavlova cu crema de lamaie si fructe