Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

de Merisor in Dulciuri, 12 Apr 2014 | 13519 vizualizari

 

Facand curatenie generala in camara, am gasit cateva ingrediente ramase de la alte retetete si m-am gandit sa le utilizez inainte de a expira :D
Am facut aceste bilute(de proba), care au iesit delicioase, dar putine si trebuiesc repetate pentru ca s-au suparat unii membri ai familiei ca doar le-am deschis apetitul.

 

INGREDIENTE

  • 8 piscoturi Savoiardi
  • 1 foaie napolitana mica
  • 5 biscuiti digestivi cu ovaz
  • 100 gr nuca maruntita
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita ulei
  • 2 linguri zahar
  • 1 varf lingurita sare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata:

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se dilueaza totul.

Amestecam bine ingredientele pe foc sa nu se lipeasca si sa se omogenizeze, apoi dam vasul deoparte sa se raceasca putin compozitia rezultata.

Rupem foaia de napolitana in bucati mici, la fel procedam si cu piscoturile si cu biscuitii si punem totul in robot.

Adaugam si nuca si le macinam, dar nu prea fin, invartim doar de 2-3 ori sa ramana totusi nuca mai mare, sa o simtim la rontait.

Rasturnam totul intr-un bol si adaugam compozitia cu ciocolata si unt, calduta cat sa suporte degetele.

Amestecam totul bine si incepem sa formam bilute in palme, pe care le vom aseza pe hartii de briose si le vom da la rece 20-30 de minute pana se intaresc.

Sunt foarte bune si de efect!

 

TIPS-URI

1

Treceti mainile prin apa rece inainte de a forma bilutele, astfel nu se va lipi compozitia de maini!

2

Pentru un aspect mai placut, se pot pudra cu cacao, sau se pot trece prin nuca de cocos, noi le-am preferat simple.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bomboane din biscuiti, cu nuca si stafide