Biscuiți sprițați

de elucubratiiculinare in Prajituri, 23 Feb 2012 | 23154 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt (osânză sau untură),
  • 200 g zahăr,
  • 3 ouă,
  • 3 linguri lapte,
  • 3 linguri smântână,
  • 2 pliculețe praf de copt,
  • esență vanilie,
  • făină cât cuprinde (900-1000 g),
  • zahăr pudră.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiți sprițați:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt. În alt castron amestecăm bine untul cu zahărul cu un mixer. Treptat adăugăm căte un ou până le terminăm pe toate 3, apoi laptele, smântâna și esența de vanilie. Lăsăm mixerul la o parte, luăm o lingură de lemn și începem să încorporăm făina. Am oscilat între 900 g și 1000 g pentru că este în funcție de cât sunt ouăle de mari și de consistența smântânii. Aluatul obținut se pune în folie și se dă la rece pentru o oră. Între timp scotem mașina de tocat și montăm aparatul special.

Biscuiții se fac lungi de 10-12 cm și de forma preferată. Biscuiții se pun în tava neunsă.

Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 15-20 minute sau până se rumenesc ușor. Imediat ce se scot din cuptor se dau prin zahăr pudră. Se servesc după ce s-au răcit.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiți sprițați" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

24.02.2012, 12:19

Teo 1

27.02.2012, 21:55

ce frumosi sunt!prajiturelele bunicutei!

EllaMony 1

21.12.2016, 20:43

am trecut-o la favorite , dar nu stiu daca mai am forma

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti II