Biscuiti cu aroma de lamaie si stafide

de Merisor in Prajituri, 3 Noi 2014 | 14225 vizualizari

 

Nu spun despre acesti biscuiti decat ca se topesc in gura, mai ales a doua zi si sunt tare aromati!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt (82%)
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 30 gr stafide aurii
  • 800 gr faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaja de lamaie rasa fin
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1 varf cutit sare
Portii: 100
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu aroma de lamaie si stafide:

Incepem prin a rasni zaharul, apoi il adaugam peste untul tinut la temperatura camerei si le mixam pana cand devin o crema spumoasa.

Adaugam putina sare, coaja de lamaie, esenta si cele doua galbenusuri si omogenizam, apoi incepem sa incorporam faina cernuta impreuna cu bicarbonatul si la final stafidele hidratate putin in apa cat sa fie acoperite.

Eu am oprit cateva stafide sa le adaug dupa ce portionez biscuitii.

Framantam un aluat nelipicios si foarte sfaramicios, pe care il lasam la odihnit 15 minute.

Intindem aluatul in foi de grosimea degetului mic, apoi cu ajutorul unei forme de biscuiti, sau cu paharaul ca in cazul meu, decupam biscuitii pe care ii transferam in tava tapetata cu hartie de copt.

Eu am infipt cateva stafide din loc in loc, la o parte din biscuiti, unde constatam eu ca nu prea sunt stafide in aluat.

Dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade.

Cand sunt reci ii pudram cu zahar.

Eu am copt doua tavi a cate 50 de biscuiti.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu aroma de lamaie si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

Merisor 1

06.11.2014, 20:35

Ruxy drag si scump, ai venit cam tarzior si nu mai am, dar mai fac.

medeeas2 1

04.01.2015, 12:33

Azi am facut si eu acesti biscuiti, dupa reteta prezentata mai sus... dar cred ca este ceva gresit in reteta. Sigur acestea sunt cantitatile? Pare prea multa faina (800 gr) pentru 1 pachet de unt. Ca sa-mi iasa aluatul, am mai adaugat vreo 100 gr unt topit.

Merisor 1

04.01.2015, 13:09

Medeea, mie atata mi-a intrat, nu am gresit nimic, depinde ce faina ai folosit.
Fiecare, atunci cand framanta un aluat trebuie sa se opreasca din a adauga faina, cand se ingroasa aluatul....

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Magic Bars sau Prajitura Magica