Biscuiti cu unt

de miremirc in Prajituri, 12 Dec 2011 | 8920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 20 ml rom
  • un varf cutit sare
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 150 g unt topit
  • 100 ml lapte
  • 600 g faina
  • 1 lgt cu varf praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu unt:

  Intr-un castron amestecam ouale, zaharul, rom-ul si coaja rasa de lamaie; adaugam apoi treptat, in fir subtire, ca la maioneza, untul topit si racit, laptele, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Framanatam bine si obtinem un aluat .

 Din acest aluat luam cate o bucata, pe care o intindem cu ajutorul sucitorului de lemn pe masa ; cu ajutorul unei forme trecute mereu prin faina, decupam si aceste forme le asezam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

  Dam la cuptor pentru 15-20 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca.

  Acesti biscuiti se pot pastra mai mult timp , in punga de nylon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu fulgi de ovaz si stafide