Biscuiti Jffa

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 3 Feb 2012 | 3346 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Biscuit:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 60 g faina
  • Esenta vanilie
  • Jeleu:
  • 100 g fructe congelate
  • 200 ml apa
  • 200 g zahar
  • 20 g gelatina
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata cu lapte/neagra
  • 50 g unt
  • 2 linguri lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti Jffa:

Biscuit:

Albusurile se separa de galbenusuri; albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana avem o spuma densa si lucioasa. Se adauga esenta si galbenusurile  si se omogenizeaza. Se cerne faina si se amesteca cu o lingura de lemn, prin rasturnare pentru a nu se lasa spuma. Aluatul obtinut se pune intr-un pos si se spriteaza cerculete de marimi egale in tava tapetata cu hartie (lasand spatiu intre ele).

Daca nu aveti pos puteti pune cu o lingura, aluatul sta destul de bine . Se coc 8-10 minute la temperatura ridicata (aveti grija, fiti cu ochii pe cuptor caci se rumenesc foarte repede). Se scot pe un platou si se lasa sa se raceasca.

Jeleu:

Gelatina se pune intr-o ceasca impreuna cu putin apa rece (cat sa acopere gelatina) si se lasa sa se hidrateaze 10 minute. Fructele de padure se spala bine si se fierb in apa cu zahar pana se inmoaie si se leaga siropul. Se pun intr-o strecuratoare si se paseaza pentru a elimina semintele. Gelatina se dizolva la bain-marie sau la microunde, cateva secunde(nu trebuie sa fiarba). Gelatina dizolvata se pune peste siropul de fructe si se amesteca bine.

O tava(18x18)  se tapeteaza cu hartie alimentara si se toarna jeleul. Se lasa la frigider peste noapte sau cateva ore.  Jeleul se rastoarna pe un platou cu hartie alimentara si se decupeaza cerculete mai mici decat biscuitii. Pe fiecare biscuit se aseaza cate un cerculet de jeleu.

 

Glazura: Ciocolata rupta bucati se pune la bain-marie cu untul si laptele si se topeste. Se lasa sa se racoreasca( pentru a nu se topi jeleul). Biscuitii cu jeleu se aseaza pe un grata de bucatarie( care a fost asezat pe o tava/farfurie) si se toarna glazura usoar racita peste fiecare biscuit. Se lasa sa se intareasca putin, apoi se aseaza p un platou si se dau la rece pana se intareste bine glazura. Se pot presara ornamente de ciocolata. Dupa cum se poate vedea in poze, la mine nu a apucat sa se intareasca suficient glazura,  deoarece aveam ceva de facut si mi-a fost frica sa le las pentru a doua zi :)) nu as mai fi gasit nimic, asa cum s-a intamplat :P. Dar se intareste foarte bine ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti Jffa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu biscuiti si banane