Bob verde cu sos de rosii

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 11 Mar 2018 | 10106 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g bob verde (congelat că proaspăt nu știu dacă am văzut vreodată)
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 2 conserve cu roșii în suc propriu
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bob verde cu sos de rosii:

Punem apă la fiert cu un praf de sare. Când începe să clocotească, adăugăm bobul congelat și fierbem aprox. 20 minute. Verificăm dacă este fiert și îl scurgem.

Călim în ulei ceapa tocată mărunt. După 5 minute, adăugăm morcovul tocat și gătim alte 5 minute. Adăugăm roșiile tocate cu tot cu sucul loc, usturoiul tocat, bobul scurs și 100 ml apă. Gătim alte 10 minute. Condimentăm cu sare și piper.

După ce stingem focul, adăugăm verdeața tocată mărunt. Se mai pot păstra câteva frunzulițe de pătrunjel pentru a orna în timpul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bob verde cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ksenya 1

12.03.2018, 09:37

Ador bobul .Din pacate se intalneste din ce in ce mai rar.

Ancutsa 1

14.03.2018, 19:10

Un preparat interesant!

mihaelar63 1

17.03.2018, 16:17

Delicios bobul !!! De unde ai cumparat ? Eu am cultivat in gradina intr-un an

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta