Bomboane ciocolatoase

de gugugh in Prajituri, 24 Ian 2011 | 6105 vizualizari

 

bine v.am gasit dragelor, am revenit si eu dupa o absenta cam mare, asta din lipsa de timp, va prezint o reteta de bomboane ff bune , mai ales pt cei ce se "topesc" dupa ciocolata. M-am inspirat de la lauras blog careia ii multumuesc , dar am modificat reteta de baza , sper sa va placa si voua

 

INGREDIENTE

  • 400 ml. frisca lichida
  • 500 g. ciocolata simpla, rupta bucati (eu am folosit ciocolata cu lapte Primola 3 bucati si Ciocolata Primola amaruie 2 bucati)
  • 2 linguri coniac (eu am folosit whiscki-nu stiu daca am scris corect)
  • 2 linguri cafea, preparata tare (eu am folosit 1 plic de nes 3 in 1)
  • 2 linguri cacao (eu nu am folosit)
  • 25 g. migdale, taiate bucati si prajite(eu am folosit coaja de portocala si visine din visinata)
  • 400 g. ciocolata alba (eu am folosit doar 2 bucati primola alba pt ca doar am spritat bomboanele)
Portii: 35
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane ciocolatoase:

Pune frisca intr-un vas pe foc si pana sa fiarba, da-o deoparte. Intr-un castronel, pune 300 g. ciocolata cu lapte(adica 3 bucati) si toarna deasupra frisca fierbinte.

Amesteci pana se dizolva bine si imparti compozitia in 2 intr-una pune ness-ul si whiscki  si in cealalata coaja de portocala si esenta de portocala(eu am facut un sirop din apa cu zahar si am fiert coaja de portocala ).

da compozitia la rece . eu am lasat de pe o zi pe alta.

apoi cu o lingurita formeaza bilute pe care le dam iar la rece deoarece se mai inmoaie cand le formam in palme.

topim apoi ciocolata amaruie si pe cea alba , separat bineinteles si glazuram bomboanele , in reteta de baza se scufunda bomboanele in ciocolata.

se da la rece pana in momentul servirii.

TIPS-URI

1

se pot folosi orice arome va sunt pe plac,

2

lucrati destul de repede atunci cand modelati pt ca se cam inmoaie dar nu va faceti griji ca ies o minunatie de bombonici

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane ciocolatoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

jolygina 1

24.01.2011, 23:38

la favorite cu ele

gugugh 1

25.01.2011, 07:39

multumesc luk pt versuri, multumesc tuturor pt cuvintele frumoase, merita sa incercati bombonelele sunt fine si delicioase....

elena1988 1

26.01.2011, 16:07

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura pufoasa cu ciocolata de casa