Bomboane Raffaello

de Dana_Retetegg in Dulciuri, 21 Ian 2012 | 10184 vizualizari

 

Sunt foarte bune, sunt destul de simplu de facut acasa, as zice ca si o persoana care nu prea le are cu gatitul s-ar descurca sa le faca, daca urmeaza reteta. Am adus cateva modificari la reteta anterioara si pot spune ca sunt mult mai bune asa, seamana la gust mult mai mult cu originalul!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt nesarat,
  • 150 gr lapte praf,
  • 150 gr zahar pudra,
  • 200 gr foaie de napolitana maruntita,
  • 1 esenta concentrata de lamaie,
  • 200 gr cocos,
  • migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane Raffaello:

Untul (la temperatura camerei) l-am frecat bine cu zaharul pudra.

Am adaugat esenta de lamaie si am omogenizat.

Apoi am adaugat laptele praf, foaia de napolitana maruntita in robot si 2 linguri de cocos.

Am jonglat cu cantitatile astfel incat sa obtin un aluat omogen, dar destul de tare ... ca o plastilina.

Compozitia am lasat-o la frigider 30-40 de minute, apoi am modelat bomboanele.

Le facem mai mari sau mai mici dupa preferinta. Eu am incercat sa le modelez in functie de marimea migdalelor.

Practic am luat o bucata de compozitie, am aplatizat-o intre palme, am pus o migdala si am inchis, formand o bila. Am modelat-o intre palme.

Am pus cocosul intr-un bol si am tavalit bomboanele prin el. Le-am asezat pe farfurie si am tinut la frigider pana am servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

Bya Ralu 1

24.01.2012, 16:16

trimite-mi si mie la pachet te rog

Dana_Retetegg 1

25.01.2012, 11:40

mihaelar63 1

08.02.2012, 20:42

Doar tentatii peste tot
Ce se alege din dieta mea

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bomboane Raffaello