Bors de primavara cu taitei de casa

de Ksenya in Supe/Ciorbe, 15 Apr 2021 | 3064 vizualizari

 

Cum am a venit timpul urzicilor am si preparat un bors de primavara cu verdeturi de sezon.
Ideal atat cald cat si rece.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 2 maini bune de urzici oparite.
  • o legatura stevie tanara.
  • o ceapa tocata
  • o cana fasole fiarta
  • 2 morcovi tocat
  • o telina mica tocata
  • o radacina patrunjel tocata
  • o mana taitei eu am avut de casa uscati.
  • O lingura cu varf pasta de rosii.
  • o lingurita rasa, boia ardei dulce.
  • 3 lunguri ulei,
  • 2 litri stoc de legume sau apa
  • o cana bors de buna calitate,
  • o legatura mica leustean proaspat tocat
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de primavara cu taitei de casa:

Punem la fiert legumele, morcovul, patrunjelul si telina.

Adaugam fasolea fiarta, supa de legume sau apa lasam la fiert 20 minute.

Separat calim ceapa in 3 linguri ulei, cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam pasta de rosii, lasam 2-3 minute si apoi adaugam stevia taiata dupa plac, amestecam si turnam peste legume,

  Adaugam borsul fiert separat .Tot separat, fierbem si taitei pana sunt gata , strecuram si adaugam in oala cu bors.La sfarsit adaugam urzicele oparite si tocate grosier.Potrivim de sare si piper.

Se serveste cu leustean proaspat , ardei iuti optional sau ceapa verde.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Borsul se serveste atat cald cat si rece.

2

Pentru un gust mai bun cand nu e post adaugati o lingura de smantana

3

Fierbeti borsul la foc mic .

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de primavara cu taitei de casa" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan cu taitei